Slutat tidigare

Har nu fått båda dagarna sluta tidigare, igår sluta jag 14.20(egen.16.00) Idag 14.00(egen.14.50). Så ganska skönt att sluta tidigare. Jag har nog inte så jätte mycket att berätta. Skolan har dragit på nu riktigt allvarligt, har nu 3 prov + en massa andra uppgifter. Så jag har rätt så mycket att göra, Selfie:)
 
 
 
 

Kommer ut i natt! TAGGA!

 

social igen på instagram

Är nu social igen på insta eftersom att det mesta av klassen är det så att det blir också ett sätt att ha bättre kontakt. Har igen haft lite problem med halsen men det börjar nog gå över. Och imorgon är det tillbaks till skolan och det blir kul att se vad dagen har att erbjuda. 

Rekommenderar:)

För er som känner mig så är vet ni att jag är kär i USA och jag tittar aldrig på svenska program. Under det sensaste åren har jag börja tycka om amerikanska reallity shows. Mina favoriter är AFV, Killer Karaoke, Keeping up with the Kardishans, extreme cuoponing och dwts. 
 
 
 
 

Europas språkdag

Idag är det språkdagen och jag visste inte ens att det fanns en förrän jag började på Västerhöjd. Vi hade lite aktiviter på förrmiddagen och sen fick alla pressentera sig själva på sitt språk(om man inte hade svenska som modersmål) Jag fick pressentera mig på finska. Men nu blir det att vila, behöver det verkligen. 
Det här är naturliga mig, inge smink. Jag har lite finnar och röd hud, jag är inte som kändisar med allt perfekt. Och det är jag glad över, det känns då mer hemma. 
 
 
 

Jag saknar dig så mycket min älskade Ina!<3

 

träffat moster:)

Idag fick jag äntligen träffa min moster, det var så underbart. Jag fick visa hur jag bodde, min skola och helt enklet skövde. Fick också lite pressenter:)
 

Tycker så synd om er där uppe..

Hörde att det snöa i ötå häromdan, taskigt läge. Men jag hoppas faktiskt att snön är borta när jag kommer upp. Usch vad jag hatar Vintern. Dem 2 senaste dagarna har varit bra, har kommit hem sent, ssu har hållit mig upptagen men det är värt det. Och imorgon så är jag oxå ledig+moster kommer, så jag har ännu en bra dag att se fram emot:) Och nu ska jag forsätta lite på datan och sen fika lite med Sanda, fick lite bullar och sånt kvar från SSU.  Min fiiina protest mot Putin som jag gjorde på No, haha, borde ha en tröja som det står I shit on Putin på. 
 

Fått skolfoto

Nu har hösten börjat rulla in här, innan igår så det varit faktiskt sommar. På torsdag kommer moster hit och det kommer bli så kul. Jag har inte sett min familj på ungefär 2 månader så då har man ju en saknad. Men jag kommer att åka upp på höstlovet så då får jag träffa alla:) Här är min underbara klass!:)
 

Just kommit hem:)

Kom hem nyss hem ifrån Västerås, det var kul och träffa alla. Och nu ska jag bara ta det lugnt, är väldigt trött. 
 

Västerås imon!

Ska imorgon åka till min gudfar och hans familj. Det kommer bli säkert jätte kul och sen få träffa hans barn som är mina andra kussiner. Så det blir min helg. Annars flyter livet på bra och jag trivs så bra och om en vecka kommer min moster så det är något också att längta till. 
 

kom nyss hem

Ska nu äntligen pusta ut efter att ha varit igång i 12 timmar. Skolan var lika bra som alltid sen var det ssu möte i skara. Det var jätte härliga människor och vi prata lite det ena och det andra och vad vi ska göra. Så jag ser verkligen fram emot allt.

Första träning på ett långt tag..

idag var det första dagen på ett tag som jag sprang förutom gångerna till bussen, haha:) Började känna att orken blev lite sämre och jag kan inte leva på koffein som mitt tillskot till att orka. Skolan är helt underbar som vanligt och idag var morgonen helt undebar. För det första så somnade jag igår halv 9 och sov till 7. Så jag fick en väldigt lång och skön sömn. Jag hade ju sovmorgon så det var avslappnande. Sen köpte jag lite "dålig frukost" och en väldigt god kopp kaffe och så satt jag och lite andra från klassen och åt och prata lite intressanta saker. och imorgon är det mitt första ssu möte här nere så det ska bli kul:)
 

Skolfoto

Idag hade vi skolfoto, jag har ingen aning hur det blev men hoppas på bra i alla fall. Men valet igår var både lyckat och tråkigt. De rödgröna vann vilket som betyder att Reinfeldt fick äntligen sparken. Men sen tycker jag att det var tråkigt att Fi inte kom inte, då hade vänsterblocket blivit mycket större. Och sen också att Sverigedemokraterna fick 13%, det suger verkligen. Och eftersom att dem blev nu så stora så kommer dem säkert göra allt för att första för vänstern. Men jag hoppas att Stefan Löfven klarar det.

så trött.....

Ända sen skolan börjat så har jag inte kunnat sova ut. Jag vet inte varför men jag vaknar jätte tidigt. Idag vaknade jag till och med kvart i åtta, de flesta gånger har det varit mellan 8 och 9 men det längsta är 9.40. Stor skillnad från att jag brukade vakna mellan 11 och 1. Men men. Imorgon är det val och då ska jag i alla fall sitta upp och se på valvakan och jag hoppas verkligen att det blir maktskifte. Det måste det. Annars kommer Svergie förstös med 4 år till av en idiot regering. 
 
 
 
 
 

Mitt schema, för alla er som vill veta

 

Som man har längtat

Har äntligen fått lite finska varor, här mitt i skövde. Det är helt otroligt, eller hur? btw idag så är det 13 år sen terrordådet i New York. Vi alla borde ta oss en stund och tänka på det.
 

Riktigt inlägg

Tänkte nu ta och skriva även fast att vet inte riktigt vad jag ska skriva. Kan börja med att jag älskar mer och mer min skola och min klass. Alla är bara så himlia trevliga och alla tar hand om varandra. Det är så himla kul att vara i skolan och allt. Jag kan nog inte beskriva hur mycket jag trivs på min skola. Och jag tror att jag börjar bli lycklig men sen finns det så klart saker som sätter käppar i det. Sånt man aldrig skulle kunna tro hända. Men jag skakar av det och tittar på allt det bra jag just nu har i mitt liv. Och det kommer var så skönt nu att ha en lång skön höst, tycker synd om er där uppe, det är inte länge kvar för er innan snön kommer. Här är det i alla fall 2 månader och det är så himla skönt. 
 
 

Snabb bloggning

Jag har haft ett sånt problem med internet att jag har varit utan det i ett par dagar men, men. Om ni undrar så har jag haft det underbart och jag lovar att det blir ordentlig bloggning senare

Demokratidag

Idag och imorgon har vi på skolan demokratidagar. Idag var vi och lyssna på en liten föreläsning av Amnesty. Det var väldugt intressant, jag funderar på att gå med. Sen var lunch, sen gick vi i klassen och fika på ett jätte mysigt café. Det var så kul, sånt kunde jag aldrig göra i ötå. Sen var det filmdags. Vi såg fimen om Nelson Mandela. Det var en bra film, vissa saker gjorde mig förvånad. Som hur han behandlade sin första fru och att dem var inte så fredliga som man trodde, dem sprängde upp 2 bygnader. Men sen blev man otroligt förvånad på det vitas betende. Det var ju efter andra världskriget, världen var ju då äcklad av rasismen och här ser man britter var nästan värre än nazisterna. Och sen blev man så rörd av deras demostraioner och sånger. Sen var det dags att ta sig hem, vilket som var 10 minuter sen så det var en riktigt lång dag idag. 

Det är riktigt allvar nu

Jag hoppas verkligen att ni har börjat följa krisen som pågår nu i Europa. Det är ännu värre nu. Putin är väldigt smart, han har fört en hemlig invassion. Han har satte in ryska soldater i Ukraina men gjort det hemligt. Han har inte fört en ärlig krigshandling. Det finns även hur mycket bevis som helst att det finns ryska soldater i Ukraina. Och ni kanske har hört det nya hotet från Putin: Om jag vill kan jag inta Kiev(Ukrainas huvudstad) på 2 veckor. Och EU fortsätter med sanktioner. Helt ärligt så tycker jag att det är så himla onödigt. Man kan se att det blir krig, varför inte bara få det överstökat? Istället för att sätta käppar i ekonomin och inte bara i Rysslands, även våran egen. Men som tur är finns Nato. Det är vad som skyddar Europa. Nato har börjat säta ut mer och mer stöd ut till områden där vars man tror på rysk invassion. Tyvärr så är varken Finland eller Svergie offiielt medlemar av Nato men vi har skrivit på ett avtal som gör att Nato får sätta soldater in i våra länder. Och om vi blir invaderade har vi i alla fall en del hjälp. 

Tillbaka

Jag klarade i alla fall hela skoldagen. Inte smärtfritt men men, det kommer nog bli bättre. Vad jag älskar här är hur smarta alla är, hur männsikor bryr sig om politik. I Övertorneå kunde jag säga något politiskt och alla bara titta på mig som att jag var dum i huvudet. Jag kunde säga ord som etnisk behörighet och ingen fatta ett skit men här gör alla det! Jag är verkligen i min rätta miljö:) Och jag menar inte att människorna i ötå är dumma, det är bara som att utanför lektionerna så bryr sig ingen. Imorgom blir det skola och sen försöka handla på någon rast. Behöver verkligen apelsiner, jag tror att det skulle kunna hjälpa mig bli frisk
 

Sjuk igen+ tips till er i nian

Har nu gått och blivit förkyld. Har för första gågen också hemsk lock vid öronen. Sen feber känns det också som att man har. Idag har jag stannat hemma ifrån skolan men imorgon så ska jag nog fara tillbaks. Tänkte att det skulle kanske vara skönt för er som går i nian att veta lite hur resten av tiden kommer se ut och vad ni borde tänka på. Slöa abslut inte skolan och hamna inte efter i något. Det är jätte bra om ni också får bättre än E. Särskilt i de 3 huvudämnerna. Hösterminnen kommer vara väldigt enkel och det kommer inte vara någon direkt stres. Men jannuari kommer bara vara stress. Då när gymnasieansökan ska vara inne senast 1 februari. Jag tyckte också att det var skit jobbigt. Förra året vid den här tiden så hade jag ingen anning om vilken skola jag ville gå på. Det enda jag visste var jag ville till London. Och jag trodde att jag faktiskt skulle fixa det. Men sen började jag se priserna. Min tanke var i början att avsäga mitt svenska medborgarskap och istället ta ett brittiskt. Men eftersom att jag är under 18 så var det omöjligt. Sen finns det ju chansen att vara utbyttes student. Men det är bara för ett år och det kostar en 70 000 kr skulle jag kunna tro. Så att plugga utomlands är väldigt svårt om du inte är 18. Sen vill jag tipsa om 2 skolor. Den första är den jag går på nu. Västerhöjd i skövde är helt underbart, jag har bara gått på den i knappa 2 veckor och jag trivs så bra. Jag rekomenderar också humanistiska linjen som jag går på. Om du är intresserad av språk så passar den jätte bra dig. Sen till andra året kan du om du vill välja bort Naturkunskap och Matte. Då läser du bara Svenska, Engelska, Historia, Samhällskunskap, litteratur och sen dina egna språkval. Du kan läsa alla möjliga språk. Tyska, Spanska, Franska, Italienska, Ryska,Latin, Kinesiska och mycket mer. Och sen i slutet av andra året får hela klassen åka till Rom. Andra skolan jag vill rekomendera är Svenska privat skolan i Oulu. För att komma in ditt måste du ha lite bättre betyg. Du måste ha godkänt i allt, och sen i ungefär hälften av betygen bättre än E. Och dem går efter julbetygen. Jag kom in på skolan och jag hade ett medelbetyg på D, nästan C.  Skolan erbjuder dig fritt boende. Du får en liten lägenhet. Det enda du behöver betala är 100 euro i pant som du sen får tillbaks panten beroende på hur du har skött ditt boende. Och eftersom att det är i Finland så är det lite hårdare skola. Men sen i mars så drar nationela proven igång. Och det är inte lika illa som man tror. Jag tyckte att det Svenska proven var jobbigast och resten kändes enklare. Och dem där 10 veckorna man gör proven på är inte alls lika stressiga som man tror. Så efter gymnasieansökan är klar är det bara att luta sig tillbaks och njuta. 
 
 

RSS 2.0