Min vardag

Tänkte att det skulle vara kul att skriva min vardag här nere så att ni som läser min blogg uppe i Övertorneå får veta hur det är att bo här nere i södra Svergie. De flesta dagarna går jag upp ungefär kvart i sju förrutom när jag har sovmorgon. Jag klär på mig, sminkar och sånt. Sen vid sju börjar jag gå till busshållplatsen eftersom att det tar en halv timme att gå till bushållplatsen. Sen tar det bara en 20-25 minuter in till skövde. Och sen börjar skoldagen, ibland på första rasten så köper man något billigt från cafeterian. För att få i sig frukost är totalt omöjligt. Sen blir det en massa lektioner, jag tycker om dem flesta. Och ni som känner mig vet nog att jag hatar NO, men det får jag fortfarande stå ut med 2 gånger i veckan. Men nästa år kan jag välja bort det. Matten är jag inte heller så jätte förtjust men den är ju viktigare så den får jag hålla kvar. Men till tredje året så kan jag nog välja bort den. Just nu så är mina favoriter tyska, historia och samhällskunskap. I historia och Samhäll har vi en lärare från Skellefteå, så det är kul att få höra en annan männsika prata "normal" svenska. Alla andra pratar så fort och väster göttsk dialekt så ibland fattar jag ingenting. Jag skulle jätte gärna vilja läsa religion men det verkar inte finns det ämnet för humanistiska linjen. Och sen har vi inte ens idrott, vi får det först nästa år så det känns lite surt. Engelska brukade jag tycka om mer men nu har vi så långa lektioner 90 minuter så att det blir i längden lite långtråkigt. Oftast så kommer jag hem kring halv 4 men på måndagar är det först 5 eftersom att vi slutar först 4. Sen blir det att laga lite mat, titta på Tv/data, duscha och gå lägga sig. Det är en skillnad här i söder ifrån norr, man äter jätte lite här nere. När jag bodde i Övertorneå så åt jag 4 gånger per dag nu äter jag bara 2. Lunch och middag. Det känns som att man inte hinner äta. Och nu så har jag fått något konstigt som gör att jag mår illa när jag är hungrig så man äter knappt något. Så om man vill gå ner i vikt borde man flytta neråt. :)

så skön dag!

 
 
Dagen började med sovmorgon, så jag sov riktigt gott i natt. Innan skolan börja så passade jag på att gå och handla lite men glömde hur mycket som helst, så får ändå fa till affären igen imorgon. Sen hade vi samhällskunskap. Och vad vi ska göra i år kan beskrivas med ett ord: Politik. Det är jag skit glad över. Och imorgon är har jag bara tre lektioner, tyska, historia och människans språk, och alla 3 är helt underbara ämnen. Men ska nu i alla fall fortsätta och skriva lite på min läxa och sen fixa lite middag. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bättre!

Mår mycket bättre nu, kommer jätte bra upp ifrån sängen. Så nu ska det gå. Igår kom först Sandras mamma och syster hit och sen hennes pojkvän, så det har varit rätt så många besök. Kan vara kul lite då och då. Imorgon är det skola och jag längtar faktiskt. Det är så kul där och plus att vi har blivit invaderade av flugor så man får typ aldrig vara ifred.

Bättre bilder på rummet:)

 

Olycka som standard

Väldigt länge har jag varit olycklig, så att det blev en standard att alltid vara det. Jag kan inte känna när jag är lycklig. Att vara den lilla ledsna flickan som förlorat allt, det var också en standard. Men att flytta tar inte bort alla smärtsamma minnen. Hur jag behandles skolan, hur otroligt dum jag var när jag försökte fixa så det skulle bli som förr med dem där bitcharna. Hur dum får man bli? Jag har redan glömt allt det bra dem gjorde för mig på grund av alla smärta dem sedan satte mig igenom. Och sen allt annat i livet därborta man helt enkelt vill glömma. Övertorneå förstörde mig verkligen. Nu har jag börjat reparera mig själv. Men uppenbarligen finns det människor man också saknar som finns där. 
 

sängen

Har nu i princip bara legat i sängen, finns inte mycket annat jag kan göra för att bli frisk, då slipper jag förhoppningsvis slippa kolla upp det

sjuk:(

Mår alldels hemskt nu. Har säkert hur hög feber som helst, fryser som bara den och svettas lite då och då också. och sen värker magen och på det så har men kolsvart blåsa på foten. Och det ska tydligen också vara svårt att komma upp ur sängen. Ska i alla fall fara imorgon till skolan, men bara för att fara till sjuksystern och sen ska jag se hur jag mår.

Träffat Stefan Löfven!!!!!

Dagen började med lite stress, missa första bussen, så fick ta den andra bussen så jag kom just och just i tid. Sen hade vi lite lektioner och allting var så intressant! Sen kom dagens höjdpunkt, vi fick veta att Stefam Löfven kommder till skövde torg. Så jag och ett par andra sprang ner för att träffa honom, och det fick vi, fick till och med skaka hand med han! Gissa om det kändes stort? Och plus det så såg jag Bert Karlsson. Jag är så glad att jag flytta ner hit. Varje dag är så intressant!Det var dagens höjdpunkt men uppenbarligen så var jag så dum att jag inte tog med min telfon. Kunde ha tagit bild med han. Men ibland så är man blond. 

Inloppet+flytt :)

Dagen började med lite sovmorgon, fast att det blev inte mycket sovmorgon. Fick åka tidigt med bussen. Men vi hade i alla fall idag en sak som heter inlopp. Det var kul. Det var en undebar känsla att gå med 1400 st. Sen hade vi tävlingar och lite sånt. Jag älskar skolan och min klass. Efter skolan får vi på visning på rum/lägenhet/studentboende. Och vi fick det. Så det var då tillbaks till lidköping och packa allt. Kom också ganska nyss från affären. Fick handla ganska mycket men det känns helt underbart. Nu ska vi packa upp allt och fixa så får sluta blogga. 
 

Första skoldagen-avklarad

Jag älskar skolan och jag har mött en massa fina människor. Det känns faktiskt som att jag passar in på humnistiska programet. Utsikten från skolan:)
 

Gymnasiet+Sandras bilder från förra sommaren :)

Imorgon så börjar jag på gymnasiet och jag är väldigt spänd. Skolan ser helt undebar ut och jag tror verkligen att jag kommer trivas på västerhöjd. På torsdag var vi in till stan och köpte lite nya kläder och sånt. Men här kommer i alla fall lite bilder från en utav mina undebaraste sommrar. :)
 

Stress!

Skolan börjar på måndag och innan det ska allt vara klart. Flytten, handla till skolan och alla förberedelser till skolan. Låter kanske som lite men det känns som hur mycket som helst. Men jag trivs rätt så bra här nere:)

1 vecka kvar!

Nu är det bara en vecka tills skolan börjar, men jag har i alla fall sovmorgon tills 9 på första dagen. Jag är väldigt taggad men ändå så är det så skönt med lov.

Utebio i Lidköping:)

 

Utebio?

Ikväll kanske det blir att fara in till staden och fara på utebio. Det är filmen Frost som visas. Har aldrig sett den och kommer nog inte eller tycka om den. Jag är inte så förtjust i tecknat efter 2005. Men utebio är ju mysigt. Nu har jag varit här nere i 2 veckor. Men ändå känns det som att det var en evighet sen jag bodde i ötå, och ännu längre bak sen jag gick på högstadiet. Det känns verkligen som 2 olika liv. Men ändå så tänker jag mycket på ötå och människorna där+ min familj och släkt. Och jag drömmer om ötå nästan varenda natt. Men jag trivs jätte bra här nere och det finns i alla fall inga mygg:) Och det var inte en sådan stor förrändring som jag trodde att det skulle vara. 
 

Lite bilder ifrån ikväll:)

 

Sorry....

Jag vet att meningen var att jag skulle börja blogga igen men jag har varken orkat eller haft lust. Det har varit ett sånt strul med lägenheten. Det började med att vi inte fick lägenheten vi skulle ha. Ägaren ändrade sig och ville istället sälja, Så kul, kul. Så det var bara att börja leta igen. Sen nu har vi hittat en lägenhet i Timmersdala utanför Skövde. Vi var där igår på visning och det var som att vi fick den men ändå ett om. Men ska i alla fall ha kontakt med ägaren och sen blir det att skriva på avtal och sen börjar flytten. Jag längtar så mycket efter att få ha egen lägenhet med Sandra. Sen börjar ju skolan redan den 19 agusti. Så det är inte länge kvar lov och jag har egentligen inte ens haft lov. Men ändå så längtar jag till skolan. Det kommer bli så kul. Och Herregud skolan... Den är större än Ikea! Och så har den 3 våningar också. Gissa om jag kommer gå vilse.
Jag och Sandra 6-7 på morgonen på väg in till skövde.
 

RSS 2.0