Idag hedrar vi minnet av denna man

Idag är det 29 år sen statsministern Olof Palme blev mördad. Han var bland de bästa socialdemokraterna genom tiderna.Han kämpade tappert för Sveriges underklass. Han var och är älskad av det svenska folket. Vila i fred. 
Idag fick även reda på att den ryska opostions politerkn Boris Nemtsov har blivit mördad. Putin fördömer mordet men var säkert den som beodrade mordet på honom. Han kämpade så gott han kunde för ett fritt Ryssland och fick betala med sitt liv, vi hedrar dig också. Vila i fred. 
 

sömnlös.......

Klockan börjar närma sig 2, bara några timmar tills jag ska dra iväg. Försökte somna lite tidigare men det gick inte.Mest nog för att jag har varit så otroligt stressad hela förra veckan och när jag väl sover då drömmer jag drömmar jag inte vill drömma. Och nu sitter jag och tittar igenom lite nyheter, politiska skämt och lite annat småt och gott. Ni måste verkligen tycka att jag blivit tråkig som chekar nyheter och skriver politik, jag har väl blivit vuxen. Men jag hoppas att alla ni får en bra god natts sömn nu när jag skriver det här och en bra start på veckan. 

I see Spring

Här skinner solen varmt och skönt och det är som om att det skulle vara en skön mars dag här. Igår var jag med några härliga klasskompisar i Skövde. Vi var ute och åt på kina resturang och sen gick vi lite runt och så. Och idag åkte jag till Falköping för att spendera lite quilaty time med Sandra. Falköping påminde mig faktiskt väldigt mycket om kalix. Och nu ska jag i princip bara sova resten av lovet.
 

We´re so screwed

Vi alla sitter och tittar på när världen håller på att kollapsa. Att vissa delar av världen lider är ingen nyhet för oss men nu för första gången på länge så är det nära oss. Under 2014 har 2 stora hot kommit upp. Det första Putin, vi är tillbaka i kalla kriget, väst mot öst. Och samtidigt pågår ett blodigt krig i Ukraina. Och räddslan för tredje världskriget är större än någonsin. Och vi har inte heller riktigt någon anning hur våran ekonomi kommer gå efter sanktionerna. Men sanktionera mot Ryssland har ändå varit bra. Nu har ryssarna inte råd med krig. Så då kan vi pusta ut lite i alla fall. Men kom ihåg att det pågår ett fullskaligt krig i Ukraina, det får vi inte glömma bort även när Nyheterna gör det så dör det hela tiden människor i östra Ukraina av vapen. Och bron för en bra relation mellan Kremlin och EU är för länge sedan bränd. Och jag tror inte heller att det finns någon diplomatisk lösning. Vi är nog rätt så körda. Nu finns det två vägar, passivitet, låta allt vara som det är eller krig. Och inget utav alternativet är vidare bra. Passiviten är nästan värre. Sen har vi IS i mellan östern. Och ja, de har ju verkligen skapat ett rykte. Så fort jag hör IS ryser jag. Alla de stackars barnen som begravs levande, korsfästs och säljs som sexslavar. Sen alla utländska som man halshuggit och sen den stackars piloten från Jordanien som man brände levande. Man undrar verkligen vars männskligheten existerar hos IS. 

I see snow

Typ för första gången så fall snön ner här och det ser nästan ut som norrland, men man kan i alla finna tröst i att det inte stannar länge.Dagarna har flyttit på som vanligt och nästa vecka har vi sportlov, 3 veckor tidigar än jag är van vid. Så ska ta lite tid och umgås med frendesen. 
 
 
 
 

RSS 2.0