2 timmar och 25 min isch..

Ja, som rubruken lyder så är det hur mycket jag sovit mellan lördag och söndag, haft ssu kurs som har varit så himla kul. Spenderat tid med bekanta och bekantat mig med nya. Och jag har också lärt mig så mycket bra saker som kommer bli väldigt andvändbart. Förra natten var det jag och ett par andra som bestämmde sig för att sitta uppe, så vi prata, läste skämt och hade sanning/konka i typ 2 timmar. Så nu kommer det bli så himla skönt att lägga sig. 
 
 
 
 

Yksi pieni elämä, suuri valo sisällä

Imorgon är det skola och jag längtar faktiskt. Och det är riktigt skönt att börja dagen med sovmorgon också. Idag har jag varit in till skara och affären och köpt så mycket mat att jag har fortfarande ont i mina armar efter jag bärt mina matkassar. Men jag hoppas att veckan börjat bra för er alla och den fortsätter bra, natti natti alla:)
 

Stor frånvaro

Jag har nu haft rätt så fullt upp när skolan börjat och ssu säter i gång också. Skolan började direkt med 2 prov, matte och natur som jag hoppas det gick bra på. Vi har också fått 2 nya tjejer i våran klass från Tidaholm och jag har nog glömmt och skriva att vi fick en ny kille i våran klass just innan jullovet. Så det är kul, men sen tyvär är det en tjej som har lämnat oss, så nu är vi 28 i våran klass, 22 tjejer och 6 killar. Sen har nog alla nog alla hört om det fruktansvärda terroratentatet i Paris vilket som jag som humanist har lagt mycket uppmärksamhet på och nu säger jag bara Je suis Charlie. Sen kommer nu valet på inriktning och jag kommer välja kultur eftersom att jag redan har 5 språk och det är lite rörigt så språk inriktningen skulle vara för mycket. Så nästa år så kommer jag läsa svenska, engelska, tyska, historia,religion, matte 2, pkyologi, filosofi, litteratur och sen eget val retorik och sen ska jag önska finska modersmål och samhäll. Så det blir väldigt många ämnen. Men sen i trean som tur blir det lite lätare. Men jag har redan nu börjat stressa över universitet och eftersom jag vill gå i USA blir det extra jobbigt. Men jag blev så glad när jag såg att community colleges går från 4000 USD per år vilket som betyder att jag kan utan problem gå 2 år. Det finns jätte bra blliga universitet i Maine och Oregon så ditt kommer jag söka. Men även till Massachuchets och Michigan och kanske mer. Det skulle verkligen vara kul att komma in på Boston community college, det kostar 7000 USD och det är många platser så. Det allra roligaste skulle vara att komma in på Stanford eller Upen eller något annat fint universitet. Men för att gå på det skulle jag behöva schoolarship vilket man kan få om man har i alla Betyg A eller B eller om jag gör riktigt bra på SAT proven(motsvarande till svenska högskoleproven) och skriver en bra uppsats så man kan ju hoppas. Och jag ser nu att halva mitt inlägg handlar om universitet i usa men det kanske intresserar er. Imorgon har jag i alla fall studiedag för någon andledning som är riktigt skönt. Så jag hoppas att alla ni får en bra början på nästa vekca. Här kommer en repris på min älskade klass, så underbar.
 
 
 

§

Natten på tåget var rätt så jobbigt, jag kunde inte alls sova, jag somnade en timme eller två efter Stockholm men då var det redan i princip försent. Men det var så otroligt härligt att mötas av en klarblå himmel, sol och grön mark. Så skönt att vara tillbaks.

Going home

Idag ska jag åka tillbaks och jag längtar verkligen att komma ner till en mycket varmare miljö och allt, så framför mig är det ännu igen 22 timmars resa.

2014

Förra året har varit mitt kämpar år. Jag har aldrig fått kämpa så hårt som det här året. Som året innan började jag med inget än drömmar och en liten kämpglöda. Och sedan avslutade jag året med min dröm. Det jobbigaste det här året har varit att fixa allt som jag ville och hade väntat så länge på, det var många gånger jag bara ville ge upp eftersom att nästan alla stod emot mig och ville inte alls hjälpa mig. Ingen kunde se hur himla desperat jag var att komma ifrån ötå, människorna som förstörde mig och alla onödiga människor i skolan som tryckte ner mig helt utan samvete, hur jag bävade att gå ditt varje dag. Och bävade hem. Säkerthet var svårnåd. Det bästa jag gjorde var att flytta ner. Nu ser jag fram emot skolan, eller kanske inte alltid på måndags morrnar. Men människor söderut är så otroligt varma och underbara. På bara några månader har jag fått 40 nya vänner som jag verkligen kan lita på. Och jag lever fritt utan räddsla. Och jag har verkligen börjat aceptera mitt liv, jag kommer aldrig ha föräldrar men det är okej. Jag klarar mig, man kan förlora gammla personer men ersätta de med nya som gör dig lycklig. Uppenbarligen jagas jag av alla minnen som jag varit med om men jag ersätter dem med nya lyckliga minnen. Den bästa dagen förra året var 25 juli och nästan alla dagar efteråt. Och den sämsta var nästan allt innan. 
 
 
 

oulu

Det mesta av den här veckan har jag spenderat hos moster och det har varit förmodligen den roligaste turen dit. Fick lite problem innan med någon som har ingen rätt när det gäller mig. Men allt blev bra sen. Jag kom på eftermiddagen fram och det var inte mycket vi hann göra då men på tisdag for vi och handla. Och jag hitta en jacka och lite annat som jag är jätte nöjd med. På onsdag så for vi på bio, mockingjay, jag skulle ha sett den i skövde men jag kunde inte då när den gick. Sen på torsdag for vi till släktingar och jag fick 40 euro och sen igår var vi fort hos mommos bror och han gav mig 20 euro, haha man blir ju rik av att besöka släktingar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0