Lång dag och ännu kvar

Idag vaknade jag kvart i nio finsk tid, sen fixade jag mig och så for jag och moster till Oulujoen kirko. Den här gudstjänsten var nog en av dem tråkigaste, men kyrkan var fin. Sen blev det att fara till mommos bror Alpoo och Hilka. Jag fick skidor av dem så ska börja åka lite, inte för att det är direkt min favorit men så att det inte bara blir att glo på TV. Sen har vi ännu varit ute och grillat korv. Jag ska ge er ett bra tips:
Vi alla mår dåligt nån gång i sitt liv och då måste man tänka noga på vad man säger och gör. Det sista man ska göra är att ta ut det på andra, att få andra att må dåligt. Det gör det inte bättre av att säga något fult till någon. Om man håller på så kan jag lova er att ingen kommer vara kvar. Det finns bara en person att ta ut det på och det är er själva. Jag menar inte att det ska gå så långt att ni inte längre finns. Gråt hur mycket ni vill ända tills det inte gör längre ont. Skriv bort er smärta i en dagbok eller något liknande. Det är dem två bästa sakerna som man kan göra. Många skär sig själva och då ser många ner på dem. Men här är saken: Dem är inte själviska som ni är som tar nog det ut på andra.

kommit hem

Kom för typ två minuter sen, har hela eftermiddagen lyssnat på när gamlingar pratar om trädgårdar och annat så jag är ganska uttråkad. Innan det har jag shoppat, varit på café, skotta snö och sånt. Många vuxna säger: Du ska vara tacksam för hur bra det du har, tänk på alla som dör och blir sjuka varje dag.
Var för bra gör det att tänka på om man redan känner sig eländig.
-Anne Frank
Det jag köpte:

Påskafton

Om en timme ska vi fara till stan, ska inte direkt köpa något specielt men ska titta lite, sen senare blir det att hälsa på släktingar och sånt. Bloggar nog bättre sen när jag kommer hem.

Godnatt:)

Ska snart gå och sova för att klockan är snart halv tolv i Finland. Tittade nyss på Anne Franks dagbok för tredje gången. Jag hatar slutet, jag tror nog att alla hatar slutet för att alla vet ju hur det gick för henne. Ibland är det bättre att tänka på andras smärta än på ens egen och det kan bli lite lättare. 

Skärper upp min bloggning:)

Efter att åt frukost fixa mig och sen gick på en promenad mot stranden. Det var lite läskigt att gå på isen, jag trodde att vi skulle skjunka. Idag är det ju långfredag, sorgens dag och man borde inte göra något annat än ligga i sängen men konstigt nog är jag faktiskt glad nu och det är kul. Bilder från Promenaden:)

moro, moro:)

Vaknade alldels nyss, ganska tidigt egentligen för att vara jag. Idag blir det att sitta inne och vara ute och ha kul. Lägger nog senare på kvällen ut någon bild under dagen säkert. Min morgonlook, inte direkt det finaste:)

Oulu<3

Jag kan börja med att säga att jag är ledsen för hur dålig bloggning jag har haft men jag har verkligen inte haft tid.  Skoldagarna under den här veckan har varit lite si och så. Men idag for jag lite tidigare för att fara till Oulu. Jag tog bussen till Happis och sen hämtade moster och jari mig och så åkte vi hit. Det är kul att vara hära och det gör saker så mycket enklare eftersom att jag är super stressad nu av allt och så mycket pressar på så det känns bra att komma lite bort. Nu kommer det bli vila blandat med kul och något man inte vill tänka på. 

Olycklig kärlek ger oss många tårar

Det enda jag vill göra är att du ska se mig och om du redan gjort det, gör det igen tills du har sett på riktigt. Jag vet att du är med en annan, du gillar henne och kanske till och med älskar henne.Om du är lycklig med henne så är jag glad för din skulle men jag tror inte det eller jag vet inte det. Men jag kan ge dig något så oförglömligt som hon aldrig skulle ge dig. Jag tror och hoppas att jag skulle kunna göra dig lycklig. Men det värsta är att jag inte ens vet om du känner detsamma eller ens vill. Som miljontals andra är jag för feg för att säga till dig hur jag känner för att jag kan aldrig skämma ut mig inför dig. Men jag kan inte vara självisk med dig och det skulle vara själviskt att tvinga dig välja. Vi kommer nog aldrig att få vara tillsammans för att tiden har hunnit i kap oss och är redan långt förre. Så klart att jag är svartsjuk på henne och vill att de ni har ska misslyckas med det skulle göra dig illa och det vill jag inte för dig. Din utsida är en helt vanlig killes men för mig så mycket mer men din insida är så vacker och det var därför jag skriver om dig. Du gav mig en vacker gåva: Du fick mig att känna och få chansen att bli kär så du förtjänar min tacksamhet. Du och min historia kommer nog aldrig att existera så det vore fel att kalla det för vår tragiska kärlekshistoria men det är mitt tragiska kärleks liv. Jag har inte  mycket erfarenheter om kärlek med jag har haft mina tider som var korta och obesvarade av mig. Under dem sensate åren har jag varit så fixerad av allt annat i mitt liv som hade gått snett att kärlek kom på sista plats och jag hade ingen plats att tänka på dig. Men nu kan jag inte fixa allt och kärleken har klättrat upp på min lista men det är försent och jag måste leta. "När jag tänker på dig ler jag men sen kommer jag ihåg att det aldrig kommer bli vi och då kommer tårarna"

 

 

 


Tar bloggpaus en stund

Jag har inge tid alls och blogga och det blir så korta inläg så det blir paus så jag skriver sen på facebook när jag börjar blogga igen

Bara några timmar från helg

Första veckan efter lovet är nästan avklarat och då också det svårare sen blir det enklare när man vant sig. Nu ska jag bara fokusera på två saker: Få höga betyg till sommaren och ordna upp mitt liv så att jag kan trivas i mitt liv och ha det som jag vill ha inte det som någon annan valt åt mig. Jag hoppas att eran fredag och helg blir skön och rolig:) 

Klar!

Har nu 40 min rast, hade något förtest och fick sluta tidigare så skönt!:) Varje människa behöver någon nära som är med en i våt och tort så om man ser en ensam själ är det inte dumt att gåt ill den och bli den som följer med i våt och tort. När man är ensam kan allting kännas så svårt som att bara stiga upp ur sängen och tårar vill bara rinna ner. Familj räcker inte alltid så tänk alltid på det att vi behöver varandra för att överleva. 
bild från instagram, ganska suddig men men:)

mobilinlägg

Skriver nu snabbt lite. Skolan börja igår och man är lite seg. saker känns inte så svårt längre som förrut. Blir lättare att leva. Det är bara att andas och äta tills det inte känns lika svårt

Två fel blir inte rätt

Bara helgen kvar av lovet så känns inte så kul. Men det är inte så länge tills det blir påsklov och då blir det nog Oulu:) Det blir enklare att gå igenom dagen när man inte vet hur det känns. Då slipper man tänka på det och dramalösa dagar blir vilodagar. Att bara tänka på något jobbigt kan bli en dramadag i huvudet.

Tack för en bra dag!:)

Jag hade riktigt kul igår! Så tack eve och vilma!:) Det var rolig shopping och så var allt annat kul också. När vi skulle gå över till Rajala så var det snöstorm och ingen hade pluggat väggarna. Ni hade skrattat ihäl er om ni hade sett hur jag såg ut när jag klev in där. Säkert många som stirrade också, hahaha:) Hittade fina saker och jag är nöjd. Här är bilderna från instagram

Snöstorm

Verkligen kul med snö storm. Men taggar imorgon är man ska fara till happis med tjejerna. Det enda negatvia är att man måste vakna tidigt men det är ändå värt det. Så imorgon blir det nog lite bilder från shoppningen på instagram. Förresten följ mig: Jessicaannaaa. Det blir nog inge bloggnig imorgon men på torsdag. Jag hoppas att ni har haft det bra hittils på lovet och att resten blir bra:)
saknar sommaren<3

ganska bra start

Solen lyser och inge drama. Det är nog en bra start på lovet. Det kommer bli blandat med vila, kul och säkert några tårar för något. Men det är inget jag ska fokusera nu på. Jag kommer nog inte att blogga så mycket nu så bli inte så förvånade över att det blir så mycket inlägg.

Sportlov<3

Äntligen är det lov känns väldigt skönt. Igår så skaffade jag instagram men jag kan inte lägga ut några bilder när det inte finns några bilder och inge minneskort och det ska jag fixa så snart dyker det up. Så sorry för det. Nu är jag ganska nöjd med hur saker är. Det känns bra nu för första gången på länge och det finns inget ledsmat att skriva om.

RSS 2.0