Tradition day

Idag vaknade jag rätt så tidigt, vi skulle fara över till ylitorneo och julhandla det sita och sen till konsum och banken. Det var väldigt länge sen jag var på K-kauppa så det var roligt. Och sen har jag fått baka julstjänor(tortoa). Så idag har det verkligen varit saker som vi gjort alltid förre jul. Och imorgon är det julafton så Gud jul alla!
 
 
 

It´s beginning to look a lot like christmas

Sitter just nu vid köksbordet och tittar ut, det var länge sen jag såg så här mycket snö. Och först när jag kom hit tänkte jag: Har det varkligen alltid var så här kallt? Jag har nog blivit lite bortskämd av det fina vädret söderut. Jag kom hem på fredag eftermiddag helt utmattad, jag tror att det här blir sista gången jag reser hela vägen med tåg. Och för liten stund så åkte moser och kaarlo(mommos bror) härifrån. Fick lite julklappar och sånt. Och det är väl alltid kul att vara med släktingar. Så nu är det jul snart, väldigt snart, och jag tror inte att det blir så mycket jul för mig detta år, men men. Sen efter ska jag åka till oulu och sen tillbaks till ötå och sen får jag åka hem. Jag längtar faktikst väldigt mycket tills januari. Första gången någonsin jag gör det. 
 

Dagen innan

Imorgon blir det min sista skoldag, för detta år. Efter skolan blir det att hänga 4 timmar i skövde och köpa med lite mat och sånt till tåget. Tåget går klockan åtta och sen är jag framme typ 12 i luleå. Och sen typ 5 i ötå. Det har inte hänt så mycket, vädret håller sig milt med bar mark och skolan har flytit på som vanligt. Lördag var väl lite av speciel dag. Det började med ssu julavslutning, vi bowlade och sen åt vi julbord. Efteråt så skyndade jag mig till skövde för jag, Julia, Felicia och Karolina skulle gå på en teater/opera. Men Julia och jag var de enda som kunde komma. Men det var kul ändå. Kanske att 6 timmar var lite väl länge men det var bra ändå. Sen var Julias föräldrar jätte snälla och körde mig hem. Men nu ska jag ta och packa klart och försöka sova, det kommer bli en lång dag/natt/dag framför mig. Ha det bra alla!
 
 

tisdagkväll

Har nu typ en jätte skön känsla, har duschat, ätit och tittat på lite serier. Tänker faktiskt på att gå riktigt tidigt och lägga mig för jag är typ helt slut. Och imorgon kommer vara en lång ansträngande dag. Men ändå en kul. Och här kommer det inge snö, antligen regnar det eller så är det sol. Mest regn då. Men temperaturen har aldrig varit mindre än -1-2 grader och det är riktigt skönt. Och sen ändå kommer jag få ha snö på julen. Och sen januari snöfritt, vilket som kommer bli helt underbart. För att det som gör januari och februari så deprimerande är den långa vintern och nu äntligen slipper jag det. Känns himla underbart, och något helt oförståiligt är att jag faktiskt redan snart har gått en hel termin, en sjätte del av gymnasiet, kan ni andra 98or fatta det?
 

Plugghelg

Sitter nu och småkollar lite på första harry potter filmen och pluggar i pausen. Har en rapport och skriva, läsa 200 sidor i boken, plugga tyska glossor och 3 prov innan det blir jullov. Så det är 2 intensiva veckor kvar. Och sen den 18 så åker jag med nattåget till luleå. Så det är bara att se fram emot ännu en 20 timmars resa. Men tiden går i alla fall. Och jag försöker verkligen få en jul känsla men det verkar inte funka. Eller för att bli ärlig så är ingen helgdag rolig, har inte varit eller på 3 år. För att det enda dem är fyllda med är besvikelse för att man inte kan få vad alla andra får. 
 

grå dag

Dagen har kännts lite grå och inte bara för att det regnat och himlen är grå och det har regnat. Min kropp försöker helt seriöst döda mig och det har den gjort ända sen jag slutade med p-piller men det är bara att stå ut, det är ju inte som att jag varit med om värre. Och nu ska jag titta på lite christmas caartons och sen nyheterna och börja tänka på sängen, är himla slut. Men jag hoppas att ni alla får en trevlig helg.
(taget för typ en vecka sen)
 

Alliansen-sexåringar SD-idioterna man förväntade sig

Alla har nog vid det här läget hört om regeringskrisen och nyvalet som blir den 22 mars. Och man är ju uppenbart otroligt upprörd och jag hatar högern så himla mycket. Att dem alltid ska förstöra. Jag säger bara huija. Men idag var en nice dag. Det började med sovmorgon, lång engelska, lite matte och sen var våran lärare i historia borta idag så då fick vi ha no på den tiden och sluta 13.40, när vi annars skulle sluta 15.20. Så det kändes riktigt härligt. For sen till mac donalds "donken" å köpte en asgod frappes. Och kom hem före 3. Jag måste bara säga att valet att flytta hit ner är det bästa jag någonsin gjort. Jag älskar mitt liv här!
 

skolbesök

Kom för en stund hem från ssu skolbesök på högstadiet. Vet inte riktigt om vi fick någon med oss men man kan ju alltid hoppas. Och sen får vi ut och åt på en pizzeria. Jävligt nice med grattis pizza. Och sen även sovmorgon och inge skola. Ska även om nån timme dra mig till mötet halv fem. Och sen måste jag verkligen fortsätta med 100 skolaarbeterna. 
 
 

22 days going on

Nu börjar vädret kylas ner här också. Borde säkert börja använda vinterjacka den här veckan. Jag kan knappt fatta att jag faktiskt  har snart gått en hel termin på gymnasiet. Det har gått så himla fort. Och det är bara två veckor och 2 dagar tills jag åker upp igen, ska ta och njuta riktigt den här tiden innan. Och imorgon så kan jag välja mellan ssu i skara eller skolan. Det blir nog mest troligt att jag dissar skolan för ssu. 
 

RSS 2.0